RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Plan voor nieuwbouwproject Oog in Al kan naar de raad

UTRECHT - Het college van B&W heeft de voorwaarden vastgesteld voor de bouw van 48 sociale huurwoningen aan de Dickensplaats in Oog in Al. Daar komen 24 appartementen en 24 eengezinswoningen.

De nieuwbouw vervangt een verouderd appartementencomplex van Mitros met acht sociale huurwoningen, een garage met showroom en 96 garageboxen. Het bestemmingsplan wordt naar verwachting eind dit jaar voorgelegd aan de gemeenteraad. De bouw kan dan begin 2020 starten.

Het nieuwe appartementencomplex krijgt een zogenoemde leefgalerij die het contact tussen bewoners moet bevorderen. De eengezinswoningen krijgen twee bouwlagen met een plat dak en sluiten daarmee aan op de omliggende bebouwing. Op het binnenterrein komen bomen en een klein parkje. In het kader van circulair slopen en bouwen, wordt onder meer onderzocht of de karakteristieke showroom van de garage elders in de stad hergebruikt kan worden.

"Het bouwplan speelt mooi in op de ambities van onze stad", zegt wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling)."De stad groeit gestaag. We willen die groei opvangen door inbreiding en verdichting in de bestaande buurten van de stad en door toevoeging van duurzamewoningen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -