Nieuwe beelden van schietincident Doorn: "Waarschijnlijk behoorlijk zwaar crimineel milieu"

De vermoedelijke schutter
De vermoedelijke schutter © Politie
DOORN - De politie heeft nieuwe beelden vrijgegeven van het schietincident in Doorn. In de zomer van 2017 werd daar een woning aan de Gezichtslaan met een automatisch wapen beschoten. De beelden waren te zien in Opsporing Verzocht.
"De reden dat de politie nu pas met de beelden naar buitenkomt, is dat het waarschijnlijk draait om een conflict in een behoorlijk zwaar crimineel milieu", zegt Sacharko Broere, presentator van Bureau Hengeveld. "Dan wacht de politie soms met het naar buiten treden met meer informatie totdat ze verwachten dat mensen bereid zijn om tips te geven."

AUTO

Op de beelden van donderdag 29 juni 2017 is te zien dat rond 22.45 uur een zwarte Seat Leon Cupra voorbijrijdt. Vijf minuten later verschijnt de auto, met daarin vermoedelijk de schutter, weer in de straat. Nadat de schoten zijn gelost, is te zien dat een tweede man paniekerig wegrent.
Uit nieuwe informatie blijkt dat een dag ervoor, op woensdag 28 juni, een man met een zeer zwaar wapen door de straat heeft gelopen. Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat deze man toen bijna de verkeerde woning onder vuur heeft genomen.
"Dat gaat om een ander huis dat wel in dezelfde buurt staat en ook hetzelfde huisnummer heeft", zegt Broere. "Het gaat om een soort raketwerper. Gelukkig is die poging toen mislukt, want in dat huis sliepen ook kinderen."

SIGNALEMENT

Getuigen hebben van die man een signalement kunnen geven. Hij is lichtgetint en vermoedelijk rond de 40 jaar oud. Hij zou een opvallend forse en grote lichaamsbouw hebben en zo'n 1.90 meter lang zijn. Die dag had de man kort, zwart haar - waarin geen gel - en droeg hij een donkerkleurige zomerjas. De man zou volgens getuigen ook een flapoor hebben. Mogelijk zat hij in een grijze Peugeot 308, die op die avond opvallend vaak voorbijreed.
Vanmiddag om 13.20 uur is er in Bureau Hengeveld uitgebreid aandacht voor deze zaak.
Sacharko Broere van Bureau Hengeveld over de verdachten van de beschieting
Het type wapen dat op woensdag 28 juni 2017 werd gezien
Het type wapen dat op woensdag 28 juni 2017 werd gezien © Politie
De grijze Peugeot waarin de man met het zeer zware wapen mogelijk zat
De grijze Peugeot waarin de man met het zeer zware wapen mogelijk zat © Politie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.