RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jarenlange celstraffen voor ontvoering in Soest

SOEST - Drie mannen en een vrouw gaan de cel in voor een ontvoering en afpersing in Soest in 2017. De zwaarste straf was voor een 34-jarige man uit Nieuwegein. Hij is ook veroordeeld voor poging tot doodslag en kreeg vijf jaar cel.

Twee mannen uit de groep belaagden het slachtoffer op 15 november 2017 in een loods waar hij aan het werk was. De Nieuwegeiner Murat O. stak hem in zijn nek, waarna het slachtoffer gedwongen werd in zijn eigen auto te stappen en naar Hilversum te rijden.

In een woning in die stad werd het slachtoffer mishandeld en met een vuurwapen bedreigd. Hij werd na enkele uren vrijgelaten, nadat hij de belofte had gedaan om de groep elke maand minimaal duizend euro te betalen.

Het viertal was er volgens het vonnis alleen op uit om geld van het slachtoffer los te krijgen door geweld toe te passen. De rechtbank neemt het de verdachten extra kwalijk dat zij op geen enkele wijze verantwoordelijkheid hebben genomen voor hun handelen.

Een 38-jarige man uit Hilversum kreeg drie jaar gevangenisstraf en een 39-jarige plaatsgenoot twee jaar. Een 48-jarige vrouw uit Hilversum kwam ervan af met twee jaar cel, waarvan één voorwaardelijk.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -