RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Directeur en bestuur school Oud Zandbergen weg na problemen

HUIS TER HEIDE - De interim-directeur en het bestuur van de basisschool Oud Zandbergen in Huis ter Heide stappen op vanwege interne spanningen. Bestuursvoorzitter Istrahel Schorea bevestigt na berichtgeving in het AD dat de vrijwilligers die de school onder hun hoede hadden, plaats maken voor een professioneel bestuur.

''Wij zien ook dat deze stap nodig is om de kwaliteit in het onderwijs te brengen die nodig is'', zegt Schorea. ''Dat proces heeft meer inspanningen en tijd nodig dan wij eerder dachten.''

De basisschool sloeg aan het begin van dit schooljaar een nieuwe inhoudelijke koers in. Die leidde tot veel problemen. Leerkrachten die zich niet in het beleid konden vinden stapten op, waardoor hele klassen zonder docent kwamen te zitten en naar huis moesten worden gestuurd.

Gisteravond is een bijeenkomst gehouden waar ook ouders en vertegenwoordigers van de onderwijsinspectie bij waren. Daar is medegedeeld dat interim-directeur Jos van Teunenbroek per direct op non-actief staat en dat het bestuur ook vertrekt.

Volgens Schorea waren de problemen al gaande toen zijn bestuur aantrad. ''Het is niet gelukt het tij te keren'', zegt hij. Er zijn al gesprekken gaande met een nieuw bestuur en de scheidend directeur schat in dat de overdracht binnen een maand geregeld is.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -