FC Utrecht zo goed als zeker van play-offs na zege op Fortuna

Riechedly Bazoer in duel met El Messaoudi
Riechedly Bazoer in duel met El Messaoudi © Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft de positie in de subtop verstevigd. De ploeg van trainer Dick Advocaat won voor eigen publiek met 2-1 van Fortuna Sittard.
Herbeleef FC Utrecht - Fortuna Sittard met René van den Berg, Pieter van Schaick en Gert Kruys.
Gyrano Kerk maakte beide treffers voor de thuisclub, die zich vrijwel zeker kan opmaken voor deelname aan de play-offs voor een Europees ticket. Fortuna Sittard verloor voor de achtste keer op rij in een uitduel en is nog steeds niet helemaal zeker van lijfsbehoud.
Gyrano Kerk: "Het was een bewogen week voor me"
FC Utrecht had nog iets goed te maken voor de pijnlijke nederlaag bij FC Emmen (2-0). Opgepept door Advocaat begon de thuisploeg sterk. Kerk opende de score na goed voorbereidend werk van Nicolas Gavory (1-0).
Willem Janssen: "Had graag met een goed gevoel gewonnen"

VERSPILDE KANSEN

FC Utrecht verzuimde daarna verder afstand te nemen van Fortuna, dat dankzij doelman Alexei Koselev in de wedstrijd bleef. De bezoekers misten in de eerste helft eveneens een paar goede kansen. Vlak voor de rust trof Andrija Balic alsnog doel met een afstandsschot dat doelman David Jensen te machtig was (1-1).
Dick Advocaat niet tevreden: "We worden als pupillen uitgespeeld"
Na de pauze was het opnieuw Kerk die, met dank aan keeper Koselev, van dichtbij scoorde. Doelman Jensen voorkwam nadien de gelijkmaker, nadat FC Utrecht vier kansen in de laatste tien minuten om zeep hielp.