RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Klokkenluider UU zelf onder vuur"

UTRECHT - De student die aan de bel trok wegens torenhoge declaraties van de bestuursvoorzitter van de Universiteit Utrecht ( UU), moet excuses maken en ligt onder vuur, schrijft Trouw.

Floris Boudens, student geschiedenis aan de UU, ontdekte dat voorzitter Anton Pijpers vorig jaar ruim 124.000 euro declareerde aan vervoerskosten en trok aan de bel. Zijn melding leidde tot Kamervragen, maar wordt hem op de universiteit niet in dank afgenomen. "Nu moet ik excuses maken, terwijl hij zich van publiek geld laat rondrijden door een chauffeur. Het is van de zotte", zegt Boudens in de krant.

Het zit de student niet lekker dat Pijpers geen verbetering belooft. In een persoonlijk gesprek zou de voorzitter deze week tegen Boudens hebben gezegd dat hij zich 'genaaid' voelt. Ook zou hij de declaraties 'transparant, eerlijk en rechtmatig' hebben genoemd.

De 22-jarige student heeft twee eisen: een declaratieplafond voor bestuurders en volledige transparantie over de gemaakte kosten. Hij is vastbesloten om dat voor elkaar te krijgen en stuurt vandaag een brief aan de raad van toezicht van de universiteit.

Veel medestanders vindt Boudens niet, vertelt hij in de krant. De medezeggenschapsraad van de UU reageert volgens hem 'veel te lauw'. "Ze staan niet als collectief op tegen Pijpers, maar tegen mij", zegt hij. "De discussie verplaatst zich naar wat ik beter had moeten doen, terwijl het over het gedrag van Pijpers zou moeten gaan."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -