RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Protestmars voor heropening onderzoek naar dood Dascha Graafsma

HOLLANDSCHE RADING - In Hilversum wordt zondag een protestmars gehouden voor heropening van het onderzoek naar de dood van Dascha Graafsma. Het 16-jarige meisje uit Hollandschse Rading kwam eind 2015 om het leven op het spoor bij Hilversum. De politie concludeerde dat het zelfmoord moest zijn, maar de familie gelooft daar niet in.

De demonstratie wordt georganiseerd door Ricardo Metz. Hij wordt gesteund door Team Dascha Onderzoek (TDO), het eigen onderzoeksteam van de familie Graafsma. De protestmars begint om 15.00 uur op de Kerkbrink in Hilversum.

"Ondanks dat er feiten naar boven zijn gekomen door TDO van nalatigheid door de politie Gooi & Vechtstreek, heeft het Openbaar Ministerie (OM) nog steeds de zaak-Dascha Graafsma niet heropend", schrijft Metz op Facebook. "Ik roep jullie allemaal op om met mij deze protestmars te lopen, zodat het OM ziet dat de zaak heropend moet worden en dat het leeft onder de burgers. Want ÚÚn ding is zeker: de waarheid moet boven tafel komen."

LITTEKEN BLIJFT OPEN
Twee weken geleden gaf ook de familie van Dascha al aan dat ze het onderzoek naar de dood van de 16-jarige heropend willen zien. Het eigen onderzoeksteam van de familie stelt dat de conclusie van zelfdoding veel te snel is getrokken en dat er fouten zijn gemaakt in het politieonderzoek.

In het voorwoord van het rapport schreven de ouders van Dascha dat ze snakken naar duidelijkheid rondom de dood van hun dochter. "Het gaat om ons kind. Ons rouwproces is verstoord en het litteken blijft open. Niet omdat de waarheid moet zijn zoals wij dat willen, maar dat uit feiten en bevindingen is gebleken dat door een te snelle afronding van het politiedossier waarheidsvinding in de weg heeft gestaan."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -