Kort nieuws: stroomstoring Leidsche Rijn

REGIO - Op een bospaadje in Renswoude is een autocrosser uit Scherpenzeel mishandeld en gewond geraakt.
De 20-jarige man was aan het oefenen voor een wedstrijd, maar dat werd niet gewaardeerd door een 63-jarige automobilist. De laatste blokkeerde het bospad en gaf de coureur enkele klappen. Hij is aangehouden.
* In Stoutenburg, in de gemeente Leusden, is een dronken automobilist uit de greppel gevist. De 56-jarige man verloor op de Hessenweg de macht over het stuur en raakte aan lager wal. Hij raakte niet gewond.
* Een deel van Leidsche Rijn heeft woensdag last gehad van een stroomstoring. Zo'n duizend huishoudens zaten zonder stroom. Eneco heeft de storing inmiddels verholpen.
* Het verzet tegen het plan om op vliegveld Hilversum banen te verleggen en te verharden neemt toe. Na de provincie heeft nu ook de Natuur en Milieufederatie Utrecht zich tegen het plan gekeerd. De NMU is bang voor meer vliegverkeer en overlast in het Groene Hart, het Noorderpark en 't Gooi. De baanverharding op vliegveld Hilversum is nodig voor de bouw van een woonwijk bij Loosdrecht.
* Fietsen over de provinciale weg tussen Harmelen en De Meern wordt veiliger. De provincie legt speciale fietsstroken aan en de snelheid gaat omlaag van 80 naar 60 kilometer per uur. Het deel van de N198 waar het om gaat is bijna twee kilometer lang. De provincie wil de weg nog voor de zomer aanpassen.
* Computerfabrikant Tulip heeft vorig jaar meer winst geboekt dan in 2006. Toen lag de winst op 6,7 miljoen. Afgelopen jaar was het ruim een half miljoen meer. De omzet van het bedrijf uit Doorn steeg ook, maar bleef wat wel achter bij de eigen verwachtingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.