Overbergers willen bij Heuvelrug blijven

PROVINCIE UTRECHT - Ruim driekwart (76 procent) van de inwoners van het dorp Overberg wil bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug blijven horen. De resterende 24 procent ziet meer in een nieuw te vormen Vallei-gemeente met Renswoude, Woudenberg en Scherpenzeel in Gelderland.
Van de 1073 stemgerechtigden hebben er 641 gestemd, wat resulteert in een opkomstpercentage van 59,74 procent. Daarmee is de volksraadpleging geldig, want het minimum aantal stemmen dat daarvoor uitgebracht moest worden was 321.
De volksraadpleging is gehouden omdat de provincies Utrecht en Gelderland op verzoek van Scherpenzeel en Woudenberg onderzoek doen naar een herdeling met Renswoude en eventueel Overberg, dat deel uitmaakt van Utrechtse Heuvelrug.
In de periode voordat de gemeente Utrechtse Heuvelrug tot stand kwam (met daarin Maarn, Amerongen, Leersum, Doorn en Driebergen-Rijsenburg) was Overberg tegen die herindeling. De inwoners van het dorp werd toen beloofd dat bij een mogelijke herindeling van Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg opnieuw hun mening zou worden gevraagd.
De gemeente Utrechtse Heuvelrug is tevreden: "De uitslag sterkt het college in de manier waarop ze de contacten met haar inwoners vormgeeft. Het dorpsgericht werken dat na de start van de nieuwe gemeente is ingezet, werpt haar vruchten in Overberg af. We gaan enthousiast door op de ingeslagen weg en werken aan verdere ontwikkeling."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.