Maatregelen tegen overlast bij begeleidwonenproject in Overvecht

© RTV Utrecht / Iris Tasseron
UTRECHT - Beveiligers gaan 's avonds surveilleren bij begeleidwonenproject De Kiezel in de Utrechtse wijk Overvecht. In het project van zorginstelling Amerpoort wonen jongeren met een verstandelijke beperking, die volgens buurtbewoners vooral na tien uur voor overlast zorgen.
Naast de extra controle gaan onder meer beveiligers, bewoners en de wijkagent kijken waar veiligheid in de omgeving verbeterd kan worden. Ook onderzoeken de zorginstellingen of de spreiding van de bewoners beter kan. Dat blijkt uit een raadsbrief, naar aanleiding van vragen over het project.
Buurtbewoners trokken in maart aan de bel over de overlast. Vooral vanaf 22.00 uur zou het hommeles zijn, wanneer de begeleiding van de jongeren naar huis gaat. "Dan drinken ze een pilsje en krijgen ze om het minste of geringste ruzie onderling", liet een omwonende destijds weten aan RTV Utrecht.

REACTIE VVD

VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen is blij met de maatregelen. "Het is goed dat er plekken als deze opvangvoorziening zijn, en dat die ook in de buurt liggen. Maar je zult in alle gevallen rekening moeten houden met de omwonenden. Ik had hier het gevoel dat de aandacht wat was verslapt."
Gilissen heeft goede hoop dat de overlast afneemt, maar hoopt wel dat er scherper wordt opgelet bij deze en soortgelijke voorzieningen. "Ik zou willen voorkomen dat elke keer als er problemen zijn, dat de gemeenteraad aan de bel zou moeten trekken. Ik hoop dat er altijd samen met de gemeente wordt gekeken naar goede voorzorgsmaatregelen, om overlast te voorkomen."
In juni volgt een bewonersbijeenkomst, waarin het effect van de maatregelen wordt besproken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.