Utrecht bereikt overeenstemming in langlopend conflict met projectontwikkelaar

© stadsbelangutrecht.nl
LEIDSCHE RIJN - De gemeente Utrecht heeft een langlopend conflict met projectontwikkelaar Ovast opgelost. Het bedrijf was vroeger van het voormalig raadslid Wim Oostveen. In de overeenkomst worden diverse claims die over en weer waren ingediend tegen elkaar weggestreept, die claims liepen in de vele miljoenen euro's. De projectontwikkelaar krijgt alsnog het recht om vele honderden woningen te bouwen in Leidsche Rijn.
Wim Oostveen voerde jaren een strijd met de gemeente. Oostveen vond dat hij werd dwarsgezeten door de gemeente bij zijn plannen. De gemeente op haar beurt vond dat het bedrijf van Oostveen zich niet aan de afspraken hield, met name over het bouwen van woningen. Oostveen besloot een carrière in de politiek te beginnen, mede ingegeven door die lange strijd die hij met de gemeente voerde.
We zijn blij dat er een akkoord is bereikt met Ovast Ontwikkeling
Wethouder Klaas Verschuure (D66)
Oostveen sloot zich aan bij het raadslid Cees Bos, die net daarvoor het CDA had verlaten. Samen richtten ze Stadsbelang Utrecht op. Met het geld van Oostveen werd een gelikte verkiezingscampagne opgetuigd, waar andere partijen jaloers naar keken. Het leverde de partij in 2014 twee zetels op bij de raadsverkiezingen.

BELANGENVERSTRENGELING

Tijdens zijn periode als raadslid bestookte Oostveen de raad en wethouders met mails, waarin hij probeerde het gelijk aan zijn zijde te krijgen in het conflict. Het leidde tot rumoer in de Utrechtse politiek en er kwam een onderzoek. Eerst werd Oostveen beperkt in zijn handelen als raadslid, en later stapte hij op.
Het conflict tussen Ovast en de gemeente leidde tot meerdere rechtszaken. Maar uiteindelijk is de strijdbijl begraven zonder tussenkomst van een rechter.
Wim Oostveen maakt de oplossing in het conflict niet meer mee, hij overleed vorig jaar. Zijn dochter heeft de zaak overgenomen en met wethouder Klaas Verschuure is nu een deal gesloten. Die houdt onder andere in dat Ovast kan gaan bouwen in de Polder Rijnvliet, vlak naast de recreatieplas Strijkviertel. In totaal komen er in Het Zand en Rijnvliet 798 extra woningen.
De gemeente reageert verheugd op het bereikte resultaat. "We zijn blij dat er een akkoord is bereikt met Ovast Ontwikkeling", zegt wethouder Klaas Verschuure (D66). "In de afgelopen maanden is er met Shelley Oostveen, die haar overleden vader Wim Oostveen als bestuurder van Ovast heeft opgevolgd, intensief en constructief overleg geweest over alle openstaande vorderingen en claims waarover jarenlang een juridische procedure is gevoerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.