Partij voor de Dieren kaart afschot reeën aan

© Pixabay / Lubos Houska
PROVINCIE UTRECHT - De Partij voor de Dieren in de provincie keert zich tegen plannen om meer reeën af te schieten op plaatsen op plaatsen waar vaak aanrijdingen met het verkeer zijn. Volgens de partij is die maatregel niet effectief en kan afschot zelfs averechts werken.
De partij heeft vragen aan Gedeputeerde Staten gesteld over het plan van BIJ12, de uitvoeringsorganisatie voor de provincies. Daarin stelt de PvdD dat reeën door de maatregel opgejaagd worden, waardoor het risico op aanrijdingen juist groter wordt. Bovendien worden andere dieren erdoor verstroord.
Volgens Statenlid Willem van der Steeg is verlagen van de maximumsnelheid de meest effectieve en eenvoudige maatregel om aanrijdingen met reeën te voorkomen. ''Provinciale Staten heeft hierover al in 2012 een motie van ons aangenomen. Wij willen weten hoe het staat met de uitvoering van deze motie".
De provincie zegt dat het afschieten van reeën slechts een van de maatregelen is die onderzocht worden om het aantal aanrijdingen terug te brengen. Een andere optie vormen virtuele hekwerken met sensoren, die geluids- en lichtsignaal produceren om reeën af te schrikken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.