Stad Utrecht twijfelachtige 'favoriet' in Meldpunt Onveilig Verkeer

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - De verkeerssituatie in de stad Utrecht baart het publiek van RTV Utrecht het meest zorgen. Dat blijkt uit een voorlopige analyse van gegevens uit het Meldpunt Onveilig Verkeer van de regionale omroep.
In een regionale top-3 die alvast is samengesteld uit locaties die veel worden genoemd staan louter Utrechtse kruispunten. Bovenaan staat, zoals verwacht, de onduidelijke kruising van de 't Goylaan met de Constant Erzeijstraat. Op ruime afstand volgt de oversteek van het Smakkelaarsveld naar het Vredenburg. De derde plaats, eveneens in de stad, is voor het omstreden kruispunt Leuvenlaan/Universiteitsweg, waar onlangs nog een motorrijder om het leven kwam.
RTV Utrecht riep inwoners van de provincie twee weken lang op om risicovolle locaties achter te laten op een digitale kaart. Dat leverde meer dan twintigduizend reacties op. Wanneer alle gegevens zijn verwerkt maken we artikelen en reportages over de opvallendste plekken. Ook stellen we de verkregen informatie beschikbaar voor instanties die zich met de verkeersveiligheid bezighouden.
Alle berichten over het Meldpunt Onveilig Verkeer verzamelen we in ons Dossier Verkeersmeldpunt. Klik in de kaart hieronder om alle meldingen te bekijken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.