RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Oud-Amelisweerd wordt pop-up-museum

UTRECHT - Oud-Amelisweerd wordt een pop-up-museum van de Utrechtse kasteelmusea Huis Doorn, Kasteel de Haar, Slot Zuylen en Kasteel Amerongen. Het nieuwe museum gaat open vanaf 10 juni.

De gemeente Utrecht zou morgen bekendmaken wie de nieuwe huurder is van het landhuis tussen Bunnik en Utrecht, maar op de Facebookpagina van de Stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL) stond het nieuws al kort even te lezen. Het bericht is inmiddels verwijderd.

In het monumentale pand zat enkele jaren een museum met kunst van Armando en Chinese behangsels, maar vorig jaar werd het faillissement uitgesproken. Sindsdien hebben zich meer dan twintig partijen gemeld met ideeŽn voor een nieuwe bestemming. Een speciale commissie heeft deze week de knoop doorgehakt en morgen worden de handtekeningen gezet.

Het zo gaan om een tijdelijke oplossing. De gemeente komt morgen met meer bijzonderheden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht