RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Kabinet verlengt subsidieregeling voor zonnepanelen

UTRECHT - Wie zonnepanelen op het dak heeft, kan nog tot 1 januari 2023 de stroom die opgewekt wordt en aan het stroomnet wordt teruggegeven, aftrekken van het eigen energiegebruik.

Het kabinet heeft op voorstel van minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) besloten de zogenoemde salderingsregeling voor zonnepanelen nog ruim drie jaar onveranderd voort te zetten. Een investering in zonnepanelen die tijdens de vorige of huidige kabinetsperiode wordt gedaan, kan zo nog in gemiddeld zeven jaar worden terugverdiend. Per 1 januari 2023 wordt de regeling geleidelijk afgebouwd.

FLINKE TOENAME

De hoeveelheid energie die wordt opgewekt via zonnepanelen is vorig jaar flink toegenomen. Vergeleken met het jaar daarvoor wekten bedrijven zo'n 71 procent meer op en woningen 37 procent, zo maakte het CBS bekend.

Utrechtse woningbezitters deden het daarbij vooral goed. Samen met Almere en Amsterdam wekten we hier de meeste energie op met panelen. De grootste stijging kwam wel van de bedrijven en dan vooral van de zonneparken. Dat aantal is in een jaar tijd verdrievoudigd.

Wie wil investeren in zonnepanelen, maar dat niet in een keer kan doen, kan een beroep doen op het Nationaal Energiebespaarfonds, waarbij tegen lage rente geld geleend kan worden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht