RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

De Markt in Wijk bij Duurstede na opknapbeurt weer toegankelijk

1/2
WIJK BIJ DUURSTEDE - De Markt in Wijk bij Duurstede heeft een metamorfose gehad en wordt vandaag officieel weer in gebruik genomen. Zo is het plein opnieuw bestraat en heeft het meteen een hele andere uitstraling gekregen die beter past bij het historische karakter van het stadje.

Wethouder Kosterman is heel blij met het resultaat. "Het is nu de plek van en voor iedereen. Daar waar alles kan gebeuren wat er toe doet, speelt zich af op de Markt. Het is de centrale plek, de hart van het stadje."

De opknapbeurt begon afgelopen februari en is vandaag pas afgerond. Een groep bewoners en ondernemers was er nauw bij betrokken. Kosterman was zeer tevreden met de suggesties van de inwoners, want er waren heel wat puntjes die aangepakt moesten worden.

Wethouder Kosterman: "De Markt is het hart van Wijk bij Duurstede"


FLINKE AANPASSINGEN

"Er waren eigenlijk heel veel markeringen, stoepranden, paaltjes en parkeerplekken ook. Daardoor was het eigenlijk geen prettig plein meer. Veel te druk, onoverzichtelijk en zelfs gevaarlijk qua verkeer", aldus de wethouder.

Al die punten zijn nu aangepakt met behulp van een pentekening uit de Middeleeuwen. Volgens Kosterman diende het vooral als inspiratie bij de herontwikkeling van het plein. "De uitstraling van het plein zoals het nu is, is gebaseerd op de uitstraling van toen. Het is nu ťťn glad en overzichtelijk plein met veel minder auto's. Ze zijn niet helemaal weg, maar er mag minder geparkeerd worden."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht