RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Universiteit Utrecht gaat debatteren over hoge reiskosten Anton Pijpers

UTRECHT - De universiteitsraad van de Universiteit Utrecht gaat in debat met het College van Bestuur over de hoge reiskosten van bestuursvoorzitter Anton Pijpers. Pijpers maakte in 2018 voor 124.000 euro aan reiskosten binnen Nederland. Student Floris Boudens, die ook in de universiteitsraad zit, vond dit niet kunnen en zocht de publiciteit.

Een woordvoerder van de universiteit bevestigt nu dat het College van Bestuur is ingegaan op de wens van Boudens en andere leden van de universiteitsraad om over deze kosten te debatteren. Pijpers erkent dat de kosten hoog zijn, maar zegt dat ze wel noodzakelijk waren voor het uitoefenen van zijn functie. Hij wil de reiskosten onder meer verlagen door van zijn woonplaats Zutphen naar Utrecht te verhuizen.

De woordvoerder benadrukt dat alles volgens de regels is gegaan. "De vraag die voorligt is of het verantwoorde uitgaven zijn: vinden we dit als Universiteit Utrecht okÚ? En zijn de gemaakte kosten ook in het belang van de universiteit, haar studenten en medewerkers? Anton Pijpers wil hier het debat over voeren."

Boudens wil dat er een plafond komt van maximaal 40.000 euro voor reiskosten en dat duidelijk wordt waar alle reizen heen gaan. Of Pijpers ingaat op deze eisen, kan de woordvoerder nog niet zeggen. "Laten we eerst het gesprek goed voeren met elkaar."

Wel mogen leden van de universiteitsraad de reisbestemmingen van het college op verzoek al inzien. "Die bestemmingen zetten we alleen niet online in verband met het recht op privacy," zegt de woordvoerder.

Wanneer het debat wordt gehouden, is nu nog niet bekend. De volgende universiteitsraad is pas in juni, maar gezien de ontstane commotie vindt het debat waarschijnlijk eerder plaats.

Naast het debat met de universiteitsraad, zal er ook binnen het College van Bestuur en met de Raad van Toezicht over de reiskosten worden gesproken. "Als er besloten wordt tot nieuwe afspraken, zal Anton Pijpers zich daar vanzelfsprekend aan houden, zoals hij nu ook doet," aldus de woordvoerder.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -