RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stoffelijk overschot Soest van Miranda Zitman, koffer met haar romp gevonden in Amsterdam

1/3
SOEST - De stoffelijke resten die dinsdag werden gevonden aan de Lange Brinkweg in Soest zijn van de 52-jarige vermiste Miranda Zitman. Dat is gebleken uit onderzoek. Het Openbaar Ministerie meldt daarnaast dat een deel van haar lichaam in januari al werd gevonden in een koffer in Amsterdam.

De 56-jarige partner van de vrouw zit vast voor betrokkenheid bij haar dood. Hij meldde zich dinsdag met informatie over haar vermissing en werd daarna aangehouden. De rechter-commissaris oordeelde vandaag dat de man voorlopig vast blijft zitten.

GROOT ONDERZOEK
Dinsdag was de politie massaal aanwezig bij het huis van de vrouw in Soest. De hele dag werd er onderzoek gedaan in het huis en in de tuin.

Aan het einde van de dag meldde de politie dat er stoffelijke resten gevonden waren. Daarna volgde nog uitgebreid dna-onderzoek. Volgens het Openbaar Ministerie is nu vast komen te staan dat het inderdaad om Zitman gaat.

KOFFER
Het OM meldt daarnaast dat in de tuin niet het complete lichaam van de vrouw gevonden werd. Nadat haar gegevens in een dna-databank werden ingevoerd, bleek er een overeenkomst te zijn met een romp die in januari werd gevonden in Amsterdam.

De romp zat in een koffer. Een voorbijganger vond die aan de waterkant aan de Zuider IJdijk in Amsterdam. Na de vondst deed de politie in verschillende televisieprogramma's een oproep. Ook werd er tipgeld uitgeloofd, maar het lukte de politie destijds niet om de identiteit te achterhalen.

 In januari werd in Amsterdam een koffer gevonden met een romp In januari werd in Amsterdam een koffer gevonden met een romp | Foto: Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

Justitie doet nog onderzoek naar de doodsoorzaak van de vrouw. Haar partner wordt verdacht van moord dan wel doodslag en van het wegmaken van het stoffelijk overschot.

OM: Stoffelijk overschot Soest is van Miranda Zitman


GESCHOKT
De 52-jarige Zitman werd eind december voor het laatst gezien. In januari werd ze bij de politie als vermist opgegeven. De vrouw had een kapsalon aan huis. In januari zou ze een e-mail hebben gestuurd aan klanten waarin ze haar vertrek aankondigde. Ze zou naar het buitenland gaan.

Burgemeester Rob Metz van Soest meldt op Twitter dat hij geschokt is. "Vreselijk dat dit ook in Soest gebeurt. Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar de familie en vrienden van Miranda. Ik wens hen veel sterkte en kracht toe met dit intense verdriet."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -