Koningsdag Amersfoort live te volgen bij RTV Utrecht: dit kun je verwachten

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Vandaag is het zover: Koningsdag! En dit jaar is het extra bijzonder voor deze regio omdat de koninklijke familie op bezoek is in Amersfoort. RTV Utrecht is er uiteraard bij op radio, televisie en internet zodat je niets hoeft te missen.
Al vroeg in de ochtend begonnen we op onze website met onder meer een liveblog over alles wat in de regio gebeurt. Op radio zijn we vanaf 06.00 uur in oranjesferen met presentator Bob van Beeten. Hij schakelt met onze verslaggevers die in Amersfoort en elders in de regio zijn.
Om 09.00 uur trapte ook onze televisie-uitzending af. Anita Sara Nederlof heeft twee Oranjekenners te gast in de studio en onze verslaggevers op locatie laten zien hoe de stad zich klaarmaakt voor het koninklijke bezoek. Ook volgen we burgemeester Lucas Bolsius die de gastheer is voor het bezoek.
Vanaf 11.00 uur schakelen we live over naar Amersfoort voor het koninklijke bezoek. De koning en zijn familie maken onder meer een wandeling door de stad. Die begint op de Kleine Haag bij de Mariënhof en eindigt op het Eemplein. (De tekst gaat verder onder de video)
De koning en zijn familie maken morgen een wandeling door Amersfoort
Het thema voor de dag is Wij, Amersfoort. De stad wil daarmee laten zien dat iedereen welkom is. Ook is er bijvoorbeeld een regioquiz om te benadrukken dat Amersfoort bij de regio betrokken is. Langs de route is er van alles te zien. Zo staat Heel Holland Bakt-winnares Anna er met een taart die ze speciaal voor Koningsdag heeft gemaakt. En de 9-jarige Lieveke mag dansen voor de koninklijke familie.
Amersfoort is al vele weken bezig om het koninklijke bezoek tot in de puntjes voor te bereiden. Gisteren werd ook nog een generale repetitie gehouden. Een stand-in koning en koningin liepen alvast de route, en ook werd de techniek voor de vele live-uitzendingen op radio en televisie getest.

VERVOER

Wie in Amersfoort woont of er naartoe wil op Koningsdag, moet zich goed voorbereiden, waarschuwt de gemeente. Voor de veiligheid zijn allerlei maatregelen genomen. Zo zijn auto's en fietsen niet overal in de stad toegestaan. Lees ons artikel over vervoer op Koningsdag in Amersfoort voor meer informatie.

ANDERE ACTIVITEITEN

Natuurlijk is er ook buiten Amersfoort genoeg te doen en te zien. Een overzicht van wat er allemaal te beleven valt, staat in dit artikel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.