RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Regio in beeld: vlaggen, aubades en vrijmarkten

1/10
PROVINCIE UTRECHT - Koning Willem-Alexander vierde vandaag zijn 52e verjaardag. Ondanks de regenbuien kleurde het in de hele regio oranje op straat én regende het felicitaties. Op de ene plek gebeurde dat door de vlag uit te hangen, op andere plaatsen kon de koning rekenen op een muzikale felicitatie.

Burgemeester Van der Pas van Rhenen feliciteerde de koning vanochtend via Twitter. Dat deed ook burgemeester Röell van Baarn.


In veel gemeenten in de regio werden vlaggen en wimpels opgehangen. In Doorn heeft burgemeester Naafs de vlag uitgehangen.


Voor het uithangen van de vlag geldt een heus protocol.


In onder meer Lopik, Zeist en Renswoude werden vandaag voor Willem-Alexander aubades gezongen. Dat is een lofzang voor de koning.


In Vijfheerenlanden waren er maar liefst twaalf aubades. De opvoeringen waren in Ameide, Everdingen, Hagestein, Hei- en Boeicop, Kedichem, Leerdam,Leerbroek, Lexmond, Meerkerk, Schoonrewoerd, Vianen en Zijderveld. "Een uitdaging om als college van burgemeester en wethouders overal iemand bij te hebben", zei burgemeester Lokker daar eerder over. "Maar we vinden het belangrijk om dit feest mee te vieren."


Ook in Veenendaal genoten ze vandaag van de muzikale felicitaties aan de koning.


Op talloze locaties waren er vrijmarkten. De regen en kou mochten de pret niet drukken, maar het speelde wel een grote rol. Heel druk leek het op veel plekken niet te zijn. En er waren creatieve oplossingen nodig om de spullen droog te houden, zoals in Lexmond. Daar werd de vrijmarkt verplaatst naar het dorpshuis. Ook in Leerdam moest ingespeeld worden op de regen.


In Woerden habben ze er ondanks het wisselvallige weer vandaag ook zin in.


In de middag werd het op veel plekken ook droog. Dat nodigde uit tot vrolijk gedrag, zoals in Utrecht. Burgemeester Van Zanen kon daar rekenen op een paar complimentjes.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -