RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fantastische energie en geen wanklank: trotse burgemeester is tevreden over Koningsdag Amersfoort

1/2
AMERSFOORT - "Vanaf het moment dat de koninklijke familie arriveerde, voelde je een energie", zegt burgemeester Bolsius van Amersfoort. Hij blikte vanmiddag met ons terug op het bijzondere bezoek dat zijn stad kreeg.

"Het was fantastisch", vat Bolsius het samen. Volgens hem was het raak vanaf het moment dat het eerste lied werd ingezet. "Dan zie je de mensenmassa's. En vanaf dat moment werden we letterlijk van hand tot hand door de stad heengetrokken."

Eén bijzonder moment noemen, kan hij niet. Maar als hij toch iets eruit moet pikken van vandaag, dan is het de energie. "Je merkte het ook aan de koninklijke familie", zegt Bolsius. "Dat Wij Amersfoort-gevoel hebben we volgens mij heel geslaagd overgebracht. Die positieve energie in de stad." De koninklijke familie heeft dat volgens de burgemeester "intensief en intens" meegekregen.

GEEN WANKLANK
De dag verliep verder vlekkeloos. "We hebben ruim 45.000 bezoekers geteld. Er was een demonstratie, maar we wisten van te voren dat die zou komen. Eigenlijk is er geen wanklank gevallen. Je bereid je voor, je hebt draaiboeken. En dan zie je dat al die voorbereidingen zich uitbetalen", blikt hij tevreden terug.

Voor Bolsius komt er nu na een lange periode van intensief voorbereiden eindelijk een beetje rust. Vanavond heeft hij hier en daar nog wat verplichtingen, maar dan kan hij eindelijk uitrusten. "Vanavond trek ik mijn schoenen uit. En morgenochtend is het gewoon weer zondagochtend."

Of hij zo'n enorme klus nog een keer zou willen doen? Daar twijfelt hij niet aan. "Als we volgend jaar 2020 moeten organiseren, dan zijn we er klaar voor", zegt Bolsius met een lach. "We hebben de draaiboeken."

Burgemeester Bolsius kijkt tevreden terug op Koningsdag in Amersfoort


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -