Degradatiestress in Bilthoven neemt toe na nieuwe nederlaag SCHC

© RTV Utrecht/ Robert Claus
BILTHOVEN - Met nog drie competitiewedstrijden te gaan in de Hoofdklasse neemt de degradatiestress in Bilthoven bij SCHC serieuze vormen aan. De ploeg van Michiel van der Struijk verloor zondag in eigen huis met 5-2 van Rotterdam en is daardoor de nieuwe hekkensluiter.

VEERKRACHTIG

In de eerste twee kwarten van het beladen treffen kwam SCHC nog goed mee met Rotterdam. De openingstreffer namens Rotterdam werd gemaakt door Marnix Kleinsman. Aan het eind van het eerste kwart kwam SCHC op gelijke hoogte, via een goed genomen strafcorner van Thomas Vis werd er gescoord.
Aan het begin van het tweede kwart grepen de Rotterdammers opnieuw de voorsprong via een doelpunt van de Engelsman Simon Egerton. Opnieuw slaagde SCHC erin om de achterstand weg te poetsen. Ditmaal was het Vincent Spitaels die tekende voor de gelijkmaker namens de Bilthovenaren.
Daan Dullemeijer (SCHC): "Het moet vrijer om resultaat te halen"

HERTZBERGER

Uiteindelijk was het Oranje-international Jeroen Hertzberger die zijn ploeg bij de hand nam. Vlak na het fluitsignaal voor de start van het derde kwart soleerde hij op kinderlijke wijze richting het SCHC-doel en kon hij eenvoudig scoren.
Die klap kwam SCHC niet meer te boven. Doelpunten van Tristan Algera en de 18-jarige Tjep Hoedemakers zorgden uiteindelijk voor de 5-2 nederlaag van SCHC tegen Rotterdam.
Michiel van der Struijk in gesprek met Robert Claus
3' Marnix Kleinsman [0-1]
17' Thomas Vis [1-1]
23' Simon Egerton [2-1]
34' Vincent Spitaels [2-2]
36' Jeroen Hertzberger [2-3]
39' Tristan Algera [2-4]
66' Tjep Hoedemakers [2-5]
Coach Michiel van der Struijk van SCHC was niet eens zo ontevreden over zijn ploeg, maar denkt wel dat handhaving op deze manier een lastig verhaal wordt. "We geven het weg in vijf minuten. In de rust staan we op 2-2 en probeer je nog wat kleine details te verbeteren. Daarna geef je het door individuele fouten helemaal weg."

RANGLIJST

SCHC verliest van Rotterdam en ziet concurrent Almere een punt pakken (3-3) tegen Pinoké. Hierdoor is SCHC met 9 punten de nieuwe hekkensluiter van de Hoofdklasse. De nummer 12 degradeert rechtstreeks naar de Promotieklasse. De nummers 10 en 11 spelen play-outs om lijfsbehoud.