RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Voetbalvereniging Soest biedt lidmaatschap voor E-Sports

1/2
SOEST - Voetbalvereniging SEC in Soest start vanaf het komende seizoen met een nieuw lidmaatschap: naast voetballen in het echte gras kunnen er ook E-Sports gespeeld worden bij de club.

E-Sports zijn online spellen die competitief gespeeld worden. "In AziŽ en Amerika is het al gigantisch groot. Er gaan miljoenen euro's in om. Alle grote sponsoren doen er ook aan mee. Sinds een aantal jaren is het ook in Nederland", vertelt initiatiefnemer Tim van der Horst.

Naar eigen zeggen is de club in Soest de eerste die een dergelijk lidmaatschap aanbiedt: "De kantine gaan we ombouwen tot een E-sportsaccommodatie. De mooiste apparatuur komt hier te staan waar jongeren kunnen gamen. Dat combineren we met een voetballidmaatschap. Je kunt dus niet alleen maar komen gamen."

GEZONDHEIDSPROBLEEM

Van der Horst hoopt met het aanbieden van de online spellen dat jongeren actiever worden. "We willen hiermee het maatschappelijke gezondheidsprobleem aankaarten. Al die jongeren zitten alleen maar achter het scherm. Ze gamen liever dan dat ze willen buitenspelen. Met dit aanbod hopen we de inactieve kinderen actief te maken. We passen het sportaanbod zo aan dat het ook voor de inactieve jongeren aantrekkelijk wordt om te gaan sporten", legt hij uit.

Beluister het hele interview met Tim van der Horst over het nieuwe lidmaatschap


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht