Kort nieuws: invalide man beroofd

SOEST - In Zeist is een invalide man overvallen. Hij kwam met zijn rolstoel uit een lift van een flat aan de Couwenhoven.
Twee jongens stonden hem op te wachten en gristen zijn tas weg. De politie heeft de daders niet meer kunnen opsporen.
* Abcoude speelt een hoofdrol in een nieuwe Nederlandse tv-serie. De komende weken wordt 'De Hoofdprijs' opgenomen. De serie gaat over twee arme gezinnen die door winst in een loterij ineens rijk worden.
* De politie in Amersfoort heeft een bierdrinkende automobilist van de weg. Toen hij een blikje aan zijn mond zette, reed net de politie voorbij.
* Waterbedrijf Vitens is zeker nog tot maandag bezig met het onderzoeken van watermonsters uit Soest. Voor tientallen huishoudens in de buurt van de Steenhoffstraat blijft tot die tijd een kookadvies van kracht. De problemen ontstonden begin deze week, toen rioolwater in de hoofdwaterleiding terecht kwam.
* De ANWB maakt zich hard voor de aanpak van een gevaarlijke oversteekplaats in Zeist. Over de situatie op de Boulevard bij de Van Tuijllaan gaat de bond binnenkort praten met de gemeente. Volgens Joanca van Den Bosch, die bij de ANWB aan de bel trok, heeft vooral de Zeister Vrije School hinder van die oversteek.
* Gebruikers van wiet en amfetamine zoeken steeds vaker hulp bij de verslavingszorg. De vraag naar hulp bij gebruikers van heroïne en methadon neemt juist af. Dat staat in de jaarlijkse Nationale Drug Monitor. Uit het drugsonderzoek blijkt verder dat het aantal rokers vorig jaar is gedaald. Wel belanden jongeren onder de 16 steeds vaker in het ziekenhuis door alcoholmisbruik.
* De slachtoffers van de zware cycloon in Birma worden geholpen met geld uit De Ronde Venen. De gemeente maakt 35.000 euro over naar giro 555. Het is niet de eerste keer dat de gemeente dat doet. Ook na de tsunami in Azië in 2004 werd namens elke inwoner één euro overgemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.