EK kort: " Oranje kansloos op EK"

UTRECHT - Het Nederlands voetbalelftal zal het Europees kampioenschap deze zomer niet winnend afsluiten. Daarvan is trainer Martin Jol van Hamburger SV overtuigd. "De verdediging van Oranje is te instabiel en maakt ons heel kwetsbaar. Nederland zal daarom dit toernooi nooit winnen'', zei de 52-jarige Hagenaar donderdag bij de presentatie van zijn biografie 'Martin Jol, voor de duvel niet bang'.
* Wie zich bij EK-wedstrijden van het Nederlands elftal van top tot teen in oranje hult, hoeft zich niet te schamen. Verkleden is hier gewoon en is een traditie geworden, zegt Ineke Stroucken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur in Utrecht. Volgens haar komt het uitdossen in het oranje tijdens voetbalwedstrijden uit een grote behoefte aan saamhorigheid. Bovendien vormen we zo een oranje front naar de tegenstander.
RTV Utrecht-verslaggevers Remco Andringa en Dennis van Ommeren maken tijdens het EK reportages vanaf de oranjecamping in Zwitserland. Die zijn te zien op deze site en in U Vandaag. Gaat u ook naar de camping in het Zwitserse Interlaken en wilt u meewerken aan reportages? Of wilt u een liedje schrijven over onze verslaggevers Remco en Dennis en het EK? Mail dan naar nieuws@rtvutrecht.nl
* RTV Utrecht wil graag uw EK-foto's publiceren. Tijdens WK's en EK's kleuren vele straten oranje. Hoe oranje is uw straat? En hoe en met wie kijkt u eigenlijk naar het EK? Stuur uw foto's naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.