Kort nieuws: Poppen Juliana langer te zien

REGIO - Vijftig poppen van Koningin Juliana zijn langer te zien in het museum Oud Soest. De tentoonstelling met poppen die de oud-koningin ontving bij defilés en staatsbezoeken is een groot succes.
Het kleine museum krijgt soms bussen vol bezoekers tegelijk.De poppen, die uit het archief van het Koninklijk Huis komen, zijn nu tot 15 juli te zien.
* 19 perenbomen in de Utrechtse Vaartsestraat worden niet gekapt. Dat heeft de gemeente Utrecht besloten na een rondvraag onder de bewoners. Die kregen de keuze om de bomen te laten staan, of ze te vervangen met sierkersen. Maar één bewoner wilde de perenbomen kwijt en dus blijven ze gewoon op hun plek.
* In Harmelen is een man beroofd van zijn mobiele telefoon, De 19-jarige man werd op De Zwaan met een mes bedreigd door twee mannen en een vrouw. De politie is op zoek naar getuigen.
* In Amersfoort heeft winkelpersoneel wel twee heel erg jonge dieven betrapt.Twee jongetjes van 6 jaar oud wilden voor een groot bedrag aan goederen gestolen. De winkel heeft geen aangifte gedaan.De politie heeft de jongens streng toegesproken en naar huis gebracht. De ouders zijn ingelicht.
* De brandweer in Utrecht maakt zich zorgen over Oranje-versiering tijdens het komende EK-voetbal. De brandweer heeft op haar website tips gezet over veilige versiering, en hoe je die het beste ophangt. Verder raadt de Utrechtse brandweer Oranje-fans aan om versieringen eerst te testen op brandveiligheid.
* Tijdens de avondvierdaagse in Amersfoort gisteren heeft een automobilist een verkeersregelaar aangereden. Toen de verkeersregelaar uitlegde dat de weg was afgesloten werd de man boos en reed dwars door de stoet kinderen die achter de regelaar liepen. De politie wist de automobilist later aan te houden en heeft de man boete gegeven voor roekeloos rijgedrag.
* Dove mensen kunnen binnenkort in Overvecht in hun eigen taal terecht. Bij Tandartsenpraktijk Knol leren twee mondhygienisten, een 1 mondhygieniste en een tandarts gebarentaal.
* In de zaak rond de groepsmishandeling van de 14-jarige Linsey uit Amersfoort is een bekentenis afgelegd. Een 12-jarig meisje heeft toegegeven dat ze vorige week klappen heeft uitgedeeld. Linsey werd langs het Valleikanaal in Amersfoort belaagd en en in elkaar geslagen door een groep van ongeveer 15 meisjes.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.