RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gemeente Bunnik gaat op zoek naar een kinderburgemeester

BUNNIK - De gemeente Bunnik heeft binnenkort niet n maar twee burgemeesters. De gemeente gaat namelijk op zoek naar een kinderburgemeester.

"Ik vind het belangrijk dat we niet alleen maar luisteren naar volwassen mensen maar ook naar kinderen, daarom ben ik op zoek naar hulp", laat burgemeester Ruud van Bennekom weten.

De taken van de kinderburgemeester zullen divers zijn: "Zoals volwassenen bij mij terecht kunnen met vragen is het de bedoeling dat kinderen met vragen bij jou terecht kunnen", legt Van Bennekom uit in een vacature. Ook zal de nieuwe kinderburgemeester meegaan naar belangrijke gebeurtenissen. "Denk bijvoorbeeld aan carnaval of Koningsdag."

AMBTSKETEN

Kinderen uit Bunnik, Odijk of Werkhoven die volgend jaar in groep zeven zitten, kunnen meedingen naar de functie. Een vlog maken over jezelf is onderdeel van de procedure. De eerste kinderburgemeester mag ook zijn of haar eigen ambtsketen ontwerpen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht