RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Spelers FC Utrecht prikken afval voor WKZ: "Heel leuk en speciaal"

1/2
UTRECHT - De selectie van FC Utrecht ging vandaag de straat op in de wijk Nieuw Hoograven om afval te prikken, hekken te verven en blad te blazen. Samen met kinderen uit de buurt willen ze geld ophalen voor een voetbal-speelruimte in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Voetballers Lukas Görtler, Othmane Boussaid en Sean Klaiber zijn met veel kinderen uit de buurt aan de slag gegaan. Lukas is samen met Sem (4) en Luca (11) fanatiek aan het prikken. Ze hangen in de bosjes, ruimen plastic op en vinden allerlei papiertjes.

IN ACTIE

Lukas vindt het belangrijk dat er aandacht is voor het milieu. "Ik ben privé ook bewust bezig met het milieu, en ik vind het goed om aan kinderen te laten zien dat dit belangrijk is." Luca vindt het bijzonder om samen met de spelers te prikken. "Heel leuk en speciaal, je ziet ze wel eens in een stadion, maar niet zo van dichtbij. En al helemaal niet als ze zoiets doen."

De kinderen kunnen ook iets winnen. Er zijn FC Utrecht ballen en shirts die worden verloot. Sem heeft een bal gewonnen en laat er gelijk een handtekening opzetten. Met trots showt hij zijn gesigneerde bal: "Dat hebben de spelers gedaan, van het stadion."

 Sean Klaiber signeert de bal van Sem. Sean Klaiber signeert de bal van Sem. | Foto: RTV Utrecht / Marloes Sollie

WILHELMINA KINDERZIEKENHUIS

Het verdiende geld gaat naar de skybox in Wilhelmina Kinderziekenhuis. FC Utrecht wil een ruimte maken waar zieke kinderen voetbalwedstrijden kunnen bekijken en spelen.

Lukas heeft een paar weken geleden met medespelers het ziekenhuis bezocht. Deze ervaring zorgt ervoor dat hij zich graag inzet voor een skybox. "Het bezoek heeft veel met mij gedaan."

Dat het geld naar zo'n goed doel gaat vindt Luca ook erg goed. "Heel aardig en mooi dat ze dat voor de kinderen doen, want zij kunnen niet veel omdat ze in het ziekenhuis liggen. Nu kunnen ze wel in de skybox spelen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht