Utrechters met laag inkomen naar pretpark: "Ultieme beloning om al die vrolijke mensen te zien"

© Wikipedia, Schue
UTRECHT - Meer dan tweeduizend Utrechtse gezinnen met een laag inkomen worden komende maanden getrakteerd op een bezoekje aan een pretpark. Zij maken gebruik van de U-pas, bedoeld voor mensen uit Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht die het niet zo breed hebben.
Vanochtend vertrok de eerste groep mensen bij de Vechtse Banen in Overvecht voor een dagje uit naar Movie Park Germany. "Je ziet dat de mensen aan zo'n onbezorgd dagje ontzettend veel lol beleven. De gezinnen hebben er gewoon heel veel zin in. Het is voor ons de ultieme beloning om al die vrolijke mensen te zien", vertelt Roger van Loon van de gemeente Utrecht.

LAAG INKOMEN

De U-pas is bedoeld voor mensen die maximaal 125 procent van het wettelijk sociaal minimum verdienen. "Dat is dus nét wat hoger dan een uitkering", zegt Van Loon. Met de pas krijgen de gebruikers een tegoed dat kan worden gebruikt voor sport, culturele activiteiten, cursussen en openbaar vervoer.
Op de website van de U-pas kunnen mensen checken of ze voor een pas in aanmerking komen. Inmiddels zijn er al 50.000 U-pashouders, van wie er 42.000 in de gemeente Utrecht wonen.
Het is overigens niet de eerste keer dat er uitjes worden georganiseerd voor mensen met een laag inkomen. Zo gingen groepen vorig jaar een dagje naar de Efteling.
Roger van Loon vanochtend op Radio M Utrecht over het uitje voor mensen met een u-pas.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.