Noodweer gaat Utrecht grotendeels voorbij

REGIO - Flinke onweersbuien maandagnacht, ook in onze regio. Toch bleef het echte noodweer beperkt tot het zuiden van het land.
Aan het eind van de nacht kwamen er vanuit Duitsland nog wat nieuwe buien het land binnen ter hoogte van Overijssel en Gelderland, maar deze waren aanzienlijk minder hevig dan die in Zeeland en Limburg.
Bij de brandweer in Limburg kwamen maandagavond tientallen meldingen binnen over blikseminslagen. Als gevolg hiervan zaten honderden huishoudens tijdelijk zonder stroom. In Zeeland stroomde water in de Vlaketunnel bij Kruiningen en moest de brandweer uitrukken voor een kerktoren die door de bliksem was geraakt.
Door noodweer in de deelstaat Baden-Württemberg in het zuidwesten van Duitsland zijn wee mensen omgekomen. In Jungingen verdronk een persoon in zijn auto. In het 7 kilometer verderop gelegen Hechingen verdronk een bewoner die niet meer uit zijn volgelopen kelder kon komen. In Hechingen liepen tal van huizen onder water. Auto's zijn meegesleurd door watermassa's.
Zuid-Holland, Utrecht en de Veluwe hadden aan het eind van de avond, toen de buien over die provincies heen trokken, minder overlast van het weer.

Bliksembeveiliger Miggels doet goede zaken

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.