'Sociaalste straatje' in Hoog Catharijne moet inspireren om elkaar te helpen

Een van de foto's op de expositie
Een van de foto's op de expositie © Oranje Fonds - Remko de Waal
UTRECHT - In Hoog Catharijne heeft het Oranje Fonds het 'sociaalste straatje van Nederland' geopend. Levensgrote foto's waarop te zien is hoe mensen elkaar helpen, moeten het winkelende publiek en treinforenzen inspireren om zelf ook in actie voor anderen te komen.
Volgens Oranje Fonds-directeur Peter Douwes laten de foto's ons letterlijk een ander beeld zien. "We krijgen elke dag een stortvloed over ons heen van vaak negatief nieuws", zegt de directeur. Terwijl er volgens hem juist ook heel veel mooie dingen gebeuren.
"We hopen dat mensen geprikkeld worden en zien hoe eenvoudig het is om een ander te helpen. In de waan van de dag staan we er misschien niet vaak bij stil, maar iedereen kan iets goeds doen voor een ander."
In de foto-expositie zijn projecten te zien die genomineerd zijn voor de Appeltjes van Oranje 2019. Deze projecten zorgen er met hun vrijwilligers voor dat mensen mee kunnen doen in onze samenleving. "Dat kan gaan over het het helpen van vluchtelingen of jongeren die buiten de boot vallen", zegt Douwes, "of over het bestrijden van armoede en eenzaamheid". De foto's worden afgewisseld met inspirerende quotes van onder meer de Dalai Lama.
De expositie is de hele maand mei te zien. Vandaag zet het Oranje Fonds ook vier medewerkers in die tussen het publiek lopen en complimenten uitdelen.
Radio M Utrecht in gesprek met Peter Douwes van het Oranje Fonds

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.