Criminelen met automatisch wapen gelinkt aan meerdere overvallen

© Politie Midden-Nederland
UTRECHT/DE MEERN - De politie heeft het vermoeden dat drie overvallen op tankstations en een Jumbo-supermarkt zijn gepleegd door dezelfde daders. De overvallen vonden eind vorig jaar en begin dit jaar plaats in Utrecht en De Meern. De grootste overeenkomst is dat de daders in alle gevallen gebruik maakten van een groot automatisch wapen.
De beelden van de overvallen zijn vanmiddag te zien in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht. In het programma komen ook de signalementen van de verdachten aan bod.
De eerste overval is op een donderdagavond in december, bij het BP-tankstation aan de Meerndijk in De Meern. Als een medewerker een rookpauze neemt, slaan twee mannen hun slag. Nog geen maand later wil een man het Esso tankstation aan het 24 Oktoberplein overvallen.
Op vrijdagavond 8 maart is de Jumbo in winkelcentrum Mereveldplein in De Meern het toneel van een heftige overval. Om 20.55 uur komen twee overvallers de winkel binnen. Eén van heeft heeft een automatisch wapen in zijn handen.
Het gaat er hard aan toe. De medewerker verzet zich en krijgt harde klappen van de overvaller, waardoor zijn neus breekt. De overvaller pakt hem bij zijn nek en sleept hem mee naar de kassa's. Hij moet twee kassa's openen. De overvallers graaien het geld uit de kassa's en rennen dan de winkel uit.
De politie hoopt dat mensen de overvallers op de beelden herkennen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.