RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kunstuitleen Utrecht weer open na brand

1/3
UTRECHT - De Kunstuitleen is weer terug aan de Sint Jacobsstraat in Utrecht. Het pand werd in 2017 verwoest door brand en daarom moest er een andere locatie komen voor het tentoonstellen van de kunst. Vanuit een pop-upstore aan het Oudkerkhof werd de kunst anderhalf jaar lang tentoongesteld en uitgeleend. In die tijd is het pand aan de Sint Jacobsstraat hersteld. Vandaag is de zaak weer officieel geopend.

Voorafgaand aan de heropening moest er een hoop gebeuren. De begane grond was zwartgeblakerd en zo'n 300 van de 5000 kunstwerken waren beschadigd door de brand. "Gelukkig stond er maar een klein deel van de collectie op de begane grond. Dat is wel beschadigd geraakt", zegt Martine Angelier van de kunstuitleen. "Maar het meeste staat beneden in ons depot en daar is geen schade geweest omdat de brandweer er op tijd bij was."

Het lijkt erop dat de brand in juni 2017 is aangestoken, maar er is nooit iemand voor aangehouden. In eerste weken na de brand was het onzeker hoe de toekomst van de kunstuitleen eruit zou zien aan de Sint Jacobsstraat. Maar al vrij snel werd duidelijk dat het pand, na de nodige werkzaamheden, toch weer open zou kunnen.

 De roze loper ging vandaag weer uit voor klanten van de kunstuitleen aan de Sint Jacobsstraat De roze loper ging vandaag weer uit voor klanten van de kunstuitleen aan de Sint Jacobsstraat | Foto: RTV Utrecht / Richard Grootbod

Inmiddels is het pand helemaal opgeknapt en Martine Angelier is er erg blij mee: "Eigenlijk is het nog mooier dan het voor de brand was. We hadden systeemplafonds hier, die waren zo beschadigd, dat moest eruit. We hebben nu mooi gestucte muren en plafonds, we hebben mooie spotjes op kunnen hangen. Dus in die zin heeft het nog wel wat extra allure dan ervoor."

Bij de Kunstuitleen Utrecht kunnen mensen voor een vast bedrag per maand kunst lenen. Ook kunnen er werken gekocht worden. Het gaat niet alleen om schilderijen, maar ook om beelden en glaskunst.

 Kunstwerken die verkrijgbaar zijn bij de kunstuitleen Kunstwerken die verkrijgbaar zijn bij de kunstuitleen | Foto: RTV Utrecht / Richard Grootbod


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -