Man aangehouden na felle brand Veenendaal

© AS Media
VEENENDAAL - De politie heeft een persoon aangehouden in verband met de felle brand in Veenendaal. Vanochtend brak er brand uit in een appartementencomplex aan de Molenstraat. Vijf van de zes appartementen zijn voorlopig onbewoonbaar.
"Rond een uurtje of zes hoorde ik een grote knal, daardoor schrok ik eigenlijk wakker. Toen hoorde ik gegil van boven. Eerst dacht ik dat het een ruzie was maar dat was het dus niet. De buurman was bij ons op het raam aan het kloppen, dat er eruit moesten omdat er brand was", aldus Johnno van Kampen, één van de bewoners van het complex.
Toen hij buiten kwam, zag hij pas hoe ernstig het was. "Heel veel zwarte rook. Je keek omhoog en je zag alleen maar zwarte rook. Vlammen heb ik niet echt gezien, maar vooral heel veel rook."
In totaal moesten vier mensen behandeld worden door de medewerkers van de ambulance. Zij hadden rook ingeademd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Stichting Salvage zal de schade in kaart brengen.
"De woning waar de brand was, is gewoon uitgebrand en daar is flinke schade. Mijn woning eronder is vooral waterschade. De keuken is wat blank gelopen en ook in de meterkast. Op de muren in de hal zie je de zwarte strepen lopen en ook in de douche. Dus het valt mee, moeten wel opnieuw schilderen denk ik", aldus Van Kampen.
Brandweer redt bewoner van dak bij brand Veenendaal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.