Jongeren op de bres voor betaalbaar wonen

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Tientallen jongeren komen vandaag in Utrecht bij elkaar om te brainstormen over het tekort aan huizen. Want vooral voor jongeren is het volgens de deelnemende organisaties moeilijk om aan een betaalbare woning te komen.
Dat geldt zeker ook voor Utrecht, waar jong volwassenen volgens het CNV gemiddeld vijf tot zeven jaar op een sociale huurwoning moeten wachten. Maar dat is niet het enige probleem, vertelde de voorzitter van CNV Jongeren Semih Eski vanochtend op Radio M Utrecht: "Wat wij ook zien is dat de betaalbaarheid en ook de beschikbaarheid van woningen echt een uitdaging is voor veel jonge mensen. Starters verliezen echt terrein op de woningmarkt. Ze krijgen letterlijk geen voet meer tussen de deur."
Daarom willen de jongeren van het CNV dat sociale huurwoningen niet alleen via inschrijving, maar bijvoorbeeld ook via loting verdeeld worden. En dat bij het kopen van een huis wat coulanter wordt omgegaan met een studieschuld.
De brainstorm is georganiseerd door jongerenorganisatie Coalitie-Y, een samenwerking tussen de LSVb, ISO, CNV Jongeren, JOB, PerspectieF en de ChristenUnie. Ook de Nationale Jeugdraad sluit aan.
Beluister het hele gesprek dat Bob van Beeten vanochtend had met Semih Eski hier terug.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.