Amersfoortse aanrander herkend, politie zoekt nog wel getuigen

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - De identiteit van de man die werd gezocht vanwege de aanranding van een 17-jarig meisje uit Amersfoort, is bekend bij de politie. Dat laat een woordvoerder weten.
Gisteren werden er in ons opsporingsprogramma Bureau Hengeveld beelden openbaar gemaakt van de man en er zijn vervolgens veel tips binnengekomen. Ondanks dat is de politie nog steeds op zoek naar getuigen van het incident.

AANRANDING NA UITGAAN

Het incident gebeurde in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 februari toen het meisje na het uitgaan naar haar scooter liep. Ze was toen met vriendinnen op stap in het centrum van Amersfoort. Rond 03.30 uur ging ze naar huis, maar merkte al snel dat ze gevolgd werd door een man.
Hij sprak haar in de Hellestraat aan, waar hij haar al snel stevig vastpakte en aanrandde. Het 17-jarige slachtoffer probeerde zich los te rukken en zette het op een schreeuwen, waarna de man er uiteindelijk vandoor ging.
De politie kan niet zeggen of een inval bij een woning aan de Havikshorst in Amersfoort vanochtend, met de zaak te maken heeft. Volgens buurtbewoners is dat namelijk wel het geval.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.