Kort nieuws: EK kijken op straat mag

PROVINCIE UTRECHT - IJsselstein versoepelt gemeenteregels tijdens het EK voetbal. De gemeente wil dat inwoners zonder vergunning buiten voor de tv een feestje kunnen vieren. Alleen als de bewoners de straat willen afsluiten, moet dat een dag van tevoren worden gemeld, in verband met de hulpdiensten. Ook is alcohol op sommige plaatsen verboden en moeten de radio en tv buiten uit om twaalf uur.
* Het kind in hem is een 35-jarige man uit Zeist op een boete komen te staan. De man trok de aandacht van een agent omdat hij van acht hoog aan het gooien was met waterballonnen. Volgens hem was het een lolletje en richtte hij niet op mensen, maar de humor ontging de politie.
* Een snelle getuige heeft ervoor gezorgd dat drie autokrakers in IJsselstein snel zijn gepakt. De getuige zag de mannen op Scherpenensingel wegfietsen en belde 112. De politie vond het drietal verscholen achter een aantal auto's, met gestolen spullen en een ruitentikker in hun zakken.
* Een aantal uitvaartondernemers misbruikt adresgegevens van overleden ziekenhuispatiënten. Ze achterhalen de nabestaanden en bestoken hen met offertes voor een begrafenis of crematie. Dat zegt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen in Utrecht.
* Aan de Kritzingerlaan in Zeist heeft een dorstige man twee kratjes meegenomen die niet van hem waren.
Hij liep een tuin in, stapelde de twee kratjes op zijn fiets en reed weg. Een getuige dacht dat de man daar zelf woonde en sloeg dus geen alarm. De politie is nog op zoek naar de dader.
* Twee jongens van 15 en 16 jaar zijn in Vleuterweide gepakt voor het inbreken in een auto. De twee kraakten een auto aan de Soesterveen en gingen er vandoor. Agenten troffen in de omgeving de 15-jarige jongen aan en namen hem mee naar het bureau. Even later meldde de 16-jarige medeverdachte zich met de vraag of hij de telefoon van zijn vriendje mocht hebben. Omdat agenten hem herkenden als dader werd ook hij ingesloten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.