Woudenberg wapent zich voor oud & nieuw

PROVINCIE UTRECHT - Woudenberg krijgt met oud & nieuw mogelijk een centrale plaats waar vuurwerk wordt afgestoken.
Dat is een van de maatregelen die raadsleden van het dorp gaan bespreken in een commissievergadering. Afgelopen jaren liep de oud- en nieuwviering in het dorp uit de hand. Dit jaar liep een groep van 200 baldadige mensen te hoop en werden hulpdiensten zelfs bekogeld met vuurwerk en flessen.
Ook richtten ze op grote schaal vernielingen aan in het centrum van het dorp. Behalve de kiosk van Bloembinderij Michel werden 41 verkeersborden, 10 prullenbakken en 2 palen vernield, onder meer door zwaar vuurwerk.
Omdat het die nacht mistig was, kon de politie niet goed zien wie de relschoppers waren. Daarom kregen alle 3.300 huishoudens in het dorp een brief op de deurmat met het verzoek om met namen over de brug te komen.
Door in overleg met de horeca en het jongerenwerk een groot vuurwerkfeest te organiseren, kan volgens Woudenberg komend jaar de schade aanzienlijk worden beperkt. Het naburige Leusden heeft al ervaring met een centrale vuurwerkplaats. Daardoor werden de vernielingen in die gemeente afgelopen jaar gehalveerd.
Andere voorstellen die de raadsleden binnenkort bespreken zijn het instellen van een burgerwacht, zoals Bunschoten al doet, en toezicht op straat door raadsleden. Verder denkt het college aan een alcoholverbod op de openbare weg tijdens de jaarwisseling en twee weken lang cameratoezicht. Ook de inzet van agenten in burger behoort tot de mogelijkheden, maar of dat gebeurt bepaalt de politie pas in december.
Bekijk hieronder de reportage die U Vandaag op 1 januari uitzond over de vernielingen.

Archief: nieuwjaarsrellen Woudenberg in U Vandaag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.