Kort nieuws: traumheli naar ongeluk Soest

REGIO - * In Soest is vanmiddag een vrouw met kind van de trap gevallen aan de Heuvelweg. Een traumahelikopter vloog uit om hulp te verlenen. Het is volgens de politie nog niet bekend hoe het met de vrouw en het kind gaat.
* Inbreken in een jongerencentrum is drie jongens in Utrecht op een arrestatie komen te staan. Toen de politie aankwam op de Livingstonelaan rende het trio net hard weg. Uit de sporen bleek dat de politie de jongens terecht achter naging en oppakte.
* Een liefhebber van een frisse adem is in Baarn door de politie aangehouden. In een winkel in de Laanstraat had de man het voorzien op 40 tubes tandpasta. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau.
* Bij een verkeerscontrole in Veenendaal zijn 38 bekeuringen uitgedeeld. De bonnen waren voor te hard rijden, bellen in de auto en het niet-dragen van de gordel. De politie stond in de Wageningselaan en de Transformator-straat.
* In Utrecht is vanmiddag de aftrap gegeven voor de landelijke campagne tegen fietsendiefstal. Op de Neude leerde minister Guusje ter Horst aan voorbijgangers hoe je een fiets moet stelen. Doel is dat iedereen zijn fiets beter op slot zet. De komende maanden trekt de Fietsersbond door het land met de cursus.
* Woerden besteedt het bestuur van openbare basisscholen vanaf komend schooljaar uit. De stichting Klasse gaat de rol van de gemeente overnemen.Daardoor is het bestuur van de scholen onafhankelijk van de politiek en hebben ouders meer invloed, zo zegt de gemeente. De stichting krijgt bij de oprichting een startbedrag van ruim zes ton mee.
* Treinreizigers in Veenendaal hebben vanmorgen het burgerjaarverslag van de gemeente gekregen.Burgemeester Elzenga stond op station Veenendaal Centrum om het verslag weg te geven. In het burgerjaarverslag staat hoe de gemeente heeft gepresteerd qua dienstverlening. Alle inwoners van Veenendaal krijgen het verslag ook in de brievenbus.
* Bij een ongeluk in Houten is een automobilist gewond geraakt. De man uit Rotterdam verloor op de Rondweg de macht over het stuur en klapte op een verkeerspaal. De 33-jarige bestuurder is naar een ziekenhuis gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.