RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bijna alle IJsselsteiners vinden dat stad aantrekkelijker moet worden

1/2
IJSSELSTEIN - Ruim negentig procent van de IJsselsteiners vindt dat de gemeente aantrekkelijker moet worden. Dat blijkt uit een enquête van de gemeente.

1500 IJsselsteiners hebben meegedaan aan het onderzoek. Ze hebben vooral zorgen over de woningmarkt - er zijn meer huizen nodig - en leegstand in de binnenstad.

Inwoners, ondernemers en het gemeentebestuur moeten de krachten bundelen om IJsselstein aantrekkelijker te maken, vindt een groot deel van de mensen die de enquête invulde.

Om meteen goed van start te gaan heeft de gemeente drie bewonersavonden georganiseerd om te brainstormen. Iedere avond heeft een ander thema. Er wordt onder meer gesproken over samenwerking, wonen en een avond gaat over binnenstad en ondernemen.

"De binnenstad is bijna in elke gemeente een issue", zegt burgemeester Patrick van Domburg tegen Radio M Utrecht. "Want hoe zorg je ervoor dat die niet te leeg raakt? Een beetje leegstand is niet erg, maar te veel is wel erg. Dat zijn vragen waar we als gemeentebestuur mee worstelen en kennelijk de inwoners ook, want het zijn punten die terugkomen."

Burgemeester Patrick van Domburg gaat hard aan de slag met de kritiek


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht