Moedergeit krijgt schapenlammetje, wie weet een leuke naam?

© RTV Utrecht / Joost Danvers
AMERSFOORT - Op kinderboerderij de Brinkhorst in Amersfoort is iets heel bijzonders gebeurd. Een pasgeboren schaap wordt grootgebracht door een geit.
Op Eerste Paasdag beviel een schaap op de kinderboerderij in Vathorst van drie lammetjes. Een dag later werd ook geit Jojanneke moeder. Maar helaas werd haar kindje dood geboren. Dus nam dierenverzorger Marieke Meppelink een rigoureuze beslissing.
Ze pakte een van de lammetjes en smeerde die in met vruchtwater van geit Jojanneke. De kersverse moeder heeft niet gezien dat de kleine diertjes zijn verwisseld en denkt nu dus zij het schaap heeft gebaard. "Ze was er direct heel blij mee", zegt Marieke.
Het babyschaapje drinkt melk bij haar nieuwe moeder. De kinderboerderij verwacht er in de toekomst geen problemen mee. "Het is voor ons ook een beetje wennen."
Er is echter nog één 'probleem': het surrogaat-schaap heeft nog geen naam. Daarom organiseert de Brinkhorst een namenwedstrijd. Leuke ideeën kunnen gemaild worden naar nieuws@rtvutrecht.nl of u kunt een reactie achterlaten op onze Facebook-pagina.
Moedergeit en babyschaap brachten een bezoek aan de tv-studio van RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.