Bakkoningin overhandigt taart aan Amersfoortse Sarah (9)

© NOS
AMERSFOORT - Twee inwoners van Amersfoort die een bijzondere rol speelden tijdens Koningsdag, hebben elkaar vandaag ontmoet. Heel Holland Bakt-winnares Anna Yilmaz overhandigde een taart aan Sarah Geluk, het 9-jarige 'huilmeisje' dat viraal ging door haar foto met koningin Máxima.
Sarah barstte tijdens het feest in Amersfoort in tranen uit toen ze een handje kreeg van de koningin. ''Ze vroeg: 'Wat is er?' en gaf me een knuffel'', vertelde Sarah twee dagen later in UVandaag. ''Ik vertelde haar wat er aan de hand was en dat het mijn grote droom was. Ze zei: 'Maar dan hoef je helemaal niet te huilen.' Ik was echt helemaal ontroerd."
© ANP
De foto van de emotionele ontmoeting met Máxima werd door de NOS tot winnaar gekozen in een selfiewedstrijd rond Koningsdag. Anna Yilmaz kwam hoogspersoonlijk de hoofdprijs brengen, een door haar gebakken taart.
Yilmaz stond zelf op Koningsdag ook oog in oog met de koninklijke familie. Ze bereidde voor de feestelijke gelegenheid een speciale oranjetaart en mocht die aanbieden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.