Twee verdachten aanslag Telegraaf opnieuw vast

© ANP
VIANEN - Twee verdachten van de aanslag op het gebouw van De Telegraaf die uit voorarrest waren vrijgelaten, zitten weer vast. De officier van justitie had bezwaar aangetekend tegen hun vrijlating en heeft daar gelijk in gekregen.
Vorige maand werden er door de politie op verschillende locaties invallen gedaan in verband met de aanslag. Er werden meerdere arrestaties verricht in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Eerder meldden de politie en OM al er sterk rekening mee te houden dat de voortvluchtige Ridouan Taghi uit Vianen de opdracht gaf voor de aanslag. Hij staat op de internationale opsporingslijst van de politie als verdachte van een serie onderwereldmoorden.
Op 26 juni vorig jaar reed een bestelauto door de glazen pui van het hoofdkantoor van De Telegraaf aan de Basisweg in Amsterdam. Daarna stak de bestuurder jerrycans met benzine in brand. De schade was aanzienlijk.
De aanslag op het gebouw van de krant heeft geleid tot twee onderzoeken, die elkaar overlappen: een onderzoek naar de aanslag op het pand en een onderzoek naar de diefstal van snelle auto's. Voor beide onderzoeken zijn in totaal dertien verdachten opgepakt. In beide zaken vindt op 4 juli een eerste openbare, niet-inhoudelijke zitting plaats.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.