RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

OM eist celstraf voor steekpartij met vlindermes in IJsselstein op Nieuwjaarsdag

IJSSELSTEIN/NIEUWEGEIN - Een 17-jarige jongen die volgens het Openbaar Ministerie met een vlindermes een fietser neerstak op Nieuwjaarsdag in IJsselstein moet daarvoor 9 maanden de cel in, als het aan de aanklager ligt. Het OM eiste vandaag 9 maanden celstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar.

Het slachtoffer van de steekpartij fietste op de eerste dag van het jaar rond 4.00 uur over de Randdijk toen hij werd tegengehouden door twee jongens die zijn fiets wilden hebben. De fietser werd in zijn zij geprikt en rende weg maar keerde om toen hij zag dat het duo er met zijn fiets vandoor ging. Toen werd hij nog een keer gestoken. De 19-jarige fietser kon de politie bellen en moest daarna met de ambulance naar het ziekenhuis.

De politie kamde na het telefoontje over de steekpartij de omgeving uit met een helikopter en speurhonden. Dat leidde agenten naar de 17-jarige jongen die vandaag terechtstond. Vandaag eiste het Openbaar Ministerie een straf tegen hem. Over twee weken is de uitspraak.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht