Hockeyers SCHC strijdend ten onder, Kampong gaat aan kop

© RTV Utrecht / Floris Mulder
BILTHOVEN/UTRECHT - SCHC heeft in strijd tegen degradatie met 2-3 verloren van Den Bosch. De Bilthovense mannen kregen daarmee te weinig. SCHC had voldoende kansen om de hockeywedstrijd winnend af te sluiten, maar verzuimde het overwicht in de tweede helft om te zetten in winst. SCHC blijft laatste in de hoofdklasse.
Michiel van der Struijk: "Vanaf nu de dood of de gladiolen"
Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Bilthovenaren op achterstand. In de zesde minuut scoorde Sebastien Dockier de 0-1. Vlak voor het einde van het eerste kwart kwam SCHC terug tot 1-1 dankzij een benutte strafcorner door Thomas Vis.
In het tweede kwart hield Den Bosch het overwicht en scoorde Austin Smith de 1-2. De Brit benutte een strafcorner waarbij SCHC-keeper Odekerken de bal tussen arm en benen liet glippen.
Na rust kwam SCHC als herboren uit de kleedkamer. De Bilthovense formatie toonde lef en inzet. Dankzij een prachtige goal van Casper Dobbelaar werd het 2-2. In de minuten daarna kreeg SCHC kans op kans maar steeds redde keeper Van Doren voor Den Bosch.
Achterin kwamen ruimtes vrij en Noud Schoenaker profiteerde via een counter: 2-3. Ook in het laatste kwart bleef SCHC gevaarlijk maar het kon de kansen niet omzetten in resultaat. Door het verlies blijven de Bilthovenaren laatste in de hoofdklasse.

KAMPONG KOPLOPER

Zondag wacht de zware wedstrijd tegen HGC. De ploeg uit Wassenaar verloor vrijdagavond van Kampong. De Utrechters wonnen met 1-4, onder meer dankzij twee doelpunten van Bjorn Kellerman. Kampong staat nu eerste omdat Bloemendaal met 3-1 verloor van Rotterdam. De Utrechters waren al zeker van de play-offs.