Literaire Boekhandel Lijnmarkt sluit na ruim dertig jaar de deuren

© Instagram @fortheloveofbookstores
UTRECHT - De Literaire Boekhandel op de Lijnmarkt in Utrecht verdwijnt. Op de website van de winkel staat dat de sluiting noodgedwongen is omdat het pand verkocht is.
Al meer dan dertig jaar voorziet de winkel Utrechters van boeken en poëzie. Ook werden er allerlei optredens en lezingen georganiseerd. Daar komt nu een einde aan. "Ons geliefde pand op de Lijnmarkt is zo maar, achter onze rug om, verkocht aan iemand die er zijn eigen onderneming gaat uitvoeren", schrijft eigenaresse Thoma Adelaar. "En dat zal, tot ieders spijt, zeker geen boekhandel zijn."

TREURIG

Volgens Adelaar is het niet haalbaar om te verhuizen naar een ander pand omdat de huren te hoog zijn geworden. Zij noemt het treurig dat er nu afscheid genomen moet worden van klanten, uitgevers en vertegenwoordigers. "Zij, die ons altijd steunden, ook tijdens zware tijden in het boekenvak, aan hen veel dank - er is van beide kanten al die jaren vertrouwen geweest."
Per 1 augustus zullen de deuren aan de Lijnmarkt sluiten. "We gaan de komende maanden ons best doen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen en hopen onze bekenden tot eind juli te mogen blijven zien en goed van dienst te kunnen zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.