Voetbalclub Loenen heeft weer nieuwe zonnepanelen na diefstal

Nieuwe zonnepanelen voor SV de Vecht
Nieuwe zonnepanelen voor SV de Vecht © Petershotnews
LOENEN AAN DE VECHT - Voetbalclub SV de Vecht uit Loenen aan de Vecht heeft weer zonnepanelen. Ruim een maand geleden werden bijna honderd zonnepanelen van het clubgebouw gestolen.
De diefstal werd in het laatste weekend van maart opgemerkt. 94 van de in totaal 154 zonnepanelen bleken verdwenen. Het was een flinke domper voor de club, mede omdat de zonnepanelen mede mogelijk waren gemaakt door een aantal subsidies en renteloze leningen van leden van de club.
Gelukkig bleek de verzekering de schade te dekken en dus konden er nieuwe zonnepanelen worden besteld. Gisteren kwam de leverancier met zeven man personeel om de boel te installeren. Met hulp van vrijwilligers van de club was de klus snel geklaard.
"Ik ben blij dat ze er op zitten", zegt Paul Otten van SV de Vecht. De afgelopen weken moest de club ouderwets betalen voor stroom, maar nu doen de zonnepanelen weer hun werk. De club heeft ook maatregelen genomen om een nieuwe diefstal te voorkomen. "We hebben ze zo bevestigd dat ze niet meer zomaar meegenomen kunnen worden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.