Duizenden bezoekers voor Bevrijdingsfestival Utrecht, maar minder druk dan vorig jaar

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
UTRECHT - Bevrijdingsfestival Utrecht is dit jaar wederom door duizenden mensen bezocht, al waren het er vanwege het wisselvallige en koude weer wel wat minder dan afgelopen jaar. Dat meldt het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Hoeveel bezoekers de Utrechtse editie precies heeft ontvangen, was vanavond nog niet duidelijk.
Om 13.00 uur beet Kraantje Pappie het spits af op het hoofdpodium. Het optreden was een groot succes te noemen. Een flinke schare fans trotseerde de hagelbuien en danste zich warm. De afsluiter werd verzorgd door 2ManyDJs.
Het festival duurde tot 23.00 uur met veel muziek op vier verschillende podia. Ook was er een randprogramma met lezingen en stand-up comedy van beginnende comedians die door het Utrechtse collectief het Comedyhuis waren geholpen om een optreden te bedenken met grappen over het thema vrijheid.
Utrecht was een van de festivals waar het gebruik van lachgas vandaag was verboden. Ook in Haarlem en Almere gold die maatregel. Zowel op het terrein als in het gebied daaromheen werd opgetreden tegen de handel in, en het gebruik van, lachgas. "Het is het laatste wat je wilt, want het is een familiefestival", zei de organisatie in Utrecht eerder tegen de NOS.

WEER

Het weer was niet ideaal. Het was behoorlijk fris voor begin mei met maar af en toe zon, maar ook buien. Lastig, want paraplu's mochten het terrein niet op. De organisatie adviseerde bezoekers daarom om een poncho mee te nemen. Bekijk hier meer activiteiten in de provincie op Bevrijdingsdag.
Bevrijdingsfestival in Utrecht met muziek en comedy maar zónder lachgas
Het moest even op gang komen..
Het moest even op gang komen.. © RTV Utrecht / Peter Knieriem
..maar uiteindelijk wisten mensen Park Transwijk te vinden
..maar uiteindelijk wisten mensen Park Transwijk te vinden © RTV Utrecht / Peter Knieriem

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.