Doek valt voor SCHC-mannen in hockeyhoofdklasse

© RTV Utrecht/ Robert Claus
BILTHOVEN - SCHC is gedegradeerd uit de hoofdklasse hockey. De Bilthovense mannen verloren met 3-5 van HGC. De concurrenten van Stichtsche pakten wel punten. Almere won bij Kampong en Klein Zwitserland versloeg Pinoké. Daardoor kan SCHC volgende week in de laatste speelronde niet meer van de laatste plaats afkomen.
SCHC-coach Michiel van de Struijk: "Ons rendement was gewoon te laag"
Karst Timmer bracht SCHC al vroeg in de wedstrijd aan het wankelen. Hij bracht HGC in de 21e minuut op voorsprong. Thomas Vis bracht SCHC vijf minuten voor rust uit een strafcorner terug in de wedstrijd met een hard schot.
SCHC kwam niet goed uit de kleedkamer. Het keek al snel voor de tweede keer tegen een achterstand aan. Seve van Ass was vernietigend toen de bezoekers in de 39e minuut een strafcorner kregen. Daarna leek het verzet gebroken. De Bilthovenaren hadden geen antwoord op de styrafcorners van de ploeg uit Den Haag. Via Steijn van Heijningen en Karst Timmer liep het uit naar 2-4.

WEDEROPSTANDING

Wetende dat de resultaten op de andere velden ongunstig waren perste SCHC er een alles of niets offensief uit. Thomas Vis bracht eerst het verschil terug naar twee met zijn tweede rake strafcorner. Zes minuten voor tijd wipte Kasper Dobbelaar de aansluitingstreffer binnen. Vlak voor tijd kreeg Vis nog een buitenkans om gelijk te maken, maar de bal werd uitgelopen. Coach Michiel van de Struijk ging daarna alles of niets spelen en haalde zijn keeper naar de kant. Dat pakte verkeerd uit. Met een lege goal bepaalde Kenta Tanaka de eindstand op 3-5.
SCHC-speler Thomas Vis: "Met deze ploeg had er meer in gezeten"
21' Karst Timmer [0-1]
30' Thomas Vis (sc) [1-1]
39' Seve van Ass (sc) [1-2]
47' Steijn van Heijningen (sc) [1-3]
51' Karst Timmer (sc) [1-4]
57' Thomas Vis (sc) [2-4]
64' Kasper Dobbelaar [3-4]
69' Kenta Tanaka [3-5]