Vloggende agent zoekt naar bommen in video over Koningsdag in Amersfoort

Politievlog over Koningsdag in Amersfoort.
Politievlog over Koningsdag in Amersfoort. © Politievlogger Jan-Willem, YouTube
AMERSFOORT - Koningsdag is alweer een week geleden, en dus zijn mensen die nog willen nagenieten aangewezen op de foto's en video's die ze hebben gemaakt. Zo ook politievlogger Jan-Willem. Hij ging vlak voor het bezoek van de koning aan Amersfoort mee met de explosievenverkenners van de politie. Vandaag plaatste hij een video over zijn avonturen in Amersfoort online.
In de video laat de vloggende agent zien hoe zijn collega's 'spelenderwijs' met speurhonden kijken of er explosieven langs de route liggen. Dat gebeurt in het holst van de nacht, een paar uur voor het bezoek van de koninklijke familie aan Amersfoort.
Mede dankzij het harde werk van mensen als Jan-Willem verliep Koningsdag in Amersfoort uiteindelijk zonder grote problemen, hoewel het wel erg koud was. Het evenement trok tienduizenden bezoekers.
De vloggende agent Jan-Willem is vaker in de regio actief. Eerder zette hij een video online van zijn dienst met Oudjaarsavond, waarbij agenten in de Utrechtse wijk Kanaleneiland werden aangevallen met vuurwerk, en liet hij zien hoe zijn werk er tijdens een uitgaansweekend in Utrecht uit ziet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.